739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Ouderen gaan beter om met wachtwoorden dan jongeren

Woensdag 25 november 2015 - Esmee

Tachtig procent van de jongeren gebruikt hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts/ websites. Terwijl ouderen meerdere wachtwoorden gebruikt.

De reden dat ouderen meer wachtwoorden gebruiken, is omdat zij hun wachtwoorden op een briefje schrijven. Dit betekent niet dat de ouderen ook verstandiger omgaan met wachtwoorden. Alle wachtwoorden op een briefje schrijven brengt natuurlijk ook nadelen met zich mee, omdat het niet echt veilig is.

Het gebruiken van één wachtwoord is echter nog onverstandiger. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 60 procent van de Nederlanders één wachtwoord gebruikt voor meerdere websites.

De reden voor het gebruik van één wachtwoord is, omdat het bijna onmogelijk is om voor elke website een ander wachtwoord te gebruiken. Het aantal websites waarvoor iemand moet inloggen is gemiddeld 22 websites. Het is dus erg lastig om voor elke website een andere wachtwoord te hebben én te onthouden. Vaak moet een wachtwoord ook nog aan bepaalde eisen voldoen, zoals: hoofdletters, cijfers en tekens.

Bron: nos.nl