741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Ouderen krijgen een studentenzorgmaatje

Dinsdag 4 december 2012 - Merely van der Drift

Studenten en ouderen. Er zit een grote generatiekloof tussen. Terwijl de bejaarden nog steeds vol zijn van de oorlog, zijn de social media en technologie het middelpunt van een leven van een student. Het is moeilijk om vrijwilligers te vinden. Het Deltion College is daarom een project gestart.

In samenwerking met de Driezorg hoopt het college jongeren te kunnen stimuleren om vrijwilligerswerk in de zorg te gaan doen. Het wordt namelijk steeds moeilijker om jeugd te werven die zich willen inzetten voor ouderenzorg. Deze mensen hebben voldoende zorg en aandacht nodig. Veel zitten er vaak alleen en zijn erg eenzaam.

De studenten die aan het project meedoen, krijgen allemaal een eigen ouder toegewezen. De ouder wordt vier keer bezocht door hun verzorger. Het is eigenlijk de bedoeling dat er tijdens deze bezoeken gezellig gepraat wordt en dat er verhalen worden uitgedeeld. Het is voor beide kanten interessant om de ander zijn levensverhaal te horen, omdat ze allebei in een andere tijd zijn opgegroeid.  Na het project moet elke student een eigen expositie inrichten en wordt hun ‘maatje’ uitgenodigd.

Bron: nationaleonderwijsgids.nl