741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Ouders sparen voor studie kind

Vrijdag 7 juni 2013 - Charlotte Portielje

Het zijn tijden dat je doelen moet stellen waaraan je je geld uitgeeft. Het is belangrijk om op bepaalde punten te bezuinigen en een aantal spaardoelen te stellen. Ouders kiezen ervoor om niet te sparen voor een vakantie maar om het te doen voor de studie van de kinderen.

Studeren wordt de komende †jaren alleen maar duurder. Ouders bereiden zich daarom goed voor en sparen alvast voor hun kinderen. Studiegeld voor kinderen is het belangrijkste spaardoel van ouders. Dit blijkt uit een onderzoek van de SNS Bank verricht door Intomart GfK. Naast het belangrijkste spaardoel van ouders waren er nog meer belangrijke doel. Op plek twee staat een spaarpotje voor een financiŽle start, plek drie is de bijdrage voor het eerste huis en plek vier is het halen van een rijbewijs.

Gemiddeld sparen ouders 45 euro per maand voor hun kind. Het doel van de meeste ouders is om door te sparen tot het kind 16 jaar is. Tegen die tijd gaan de meeste kinderen studeren en is het tijd om het gespaarde geld uit te geven.

Bron: SNS

Trefwoorden:

Ouders Studie Sparen Kind