741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Oudjes proberen jeugd te werven

Dinsdag 23 oktober 2012 - Merely van der Drift

Een studentenvereniging staat voor jonge studenten, die houden van een feestje en vooral heel veel gezelligheid. Je maakt vrienden voor het leven. Veel studenten blijven vaak voor altijd een band houden met de vereniging en blijven toch indirect lid. Dit is ook geval bij studentenclub Mastentop. Deze bestaat 125 jaar en ze willen nu gaan proberen nieuwe leden te werven.

Iedere vereniging of club probeert elk jaar weer nieuwe leden aan zich te binden, maar voor Mastentop is het hele andere koek. Alle leden van deze club, zijn namelijk geen student meer. Acht jaar geleden zijn de enige leden die nog student waren namelijk afgestudeerd. Sindsdien is het hun niet meer gelukt om nieuw grut te vinden. Desondanks zijn er toch nog 200 leden lid en wordt er vier keer per jaar een activiteit georganiseerd.

Vanwege het 125- jarige bestaan willen de oudjes nu opnieuw gaan proberen om nieuwe studenten te werven. Er worden steeds meer oude verenigingen weer heropgericht, de leden van Mastentop hopen dat dit ook bij hun gaat gebeuren. Bejaardentehuizen worden omgebouwd tot studentenhuizen en jonge studenten gaan bij de bejaarden op een vereniging. Niks generatiekloof, we groeien juist naar elkaar toe!

Bron: nieuwsblad.be