712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


PVV krijgt meeste stemmen van studenten

Donderdag 22 mei 2014 - Sanne Hofman

Vandaag zijn de Europese verkiezingen en kan iedereen gaan stemmen voor het Europees Parlement. In Nederland zijn de Europese verkiezingen niet erg populair, vandaar dat er op scholen dit jaar extra aandacht aan is besteed. Verschillende scholen hebben ook de zogenaamde scholierenverkiezingen georganiseerd om te peilen welke partij het populairst is onder studenten. De PVV heeft deze scholierenverkiezingen gewonnen.

De scholierenverkiezingen werden op 35 verschillende voortgezet onderwijs scholen en mbo scholen door heel Nederland gehouden. Aan de verkiezingen deden bijna 6.000 jongeren mee.

De uitkomsten van de scholierenverkiezingen laten best wat verrassende feiten zien. Als het aan scholieren en studenten ligt behaalt de PVV de meeste zetels in het Europees Parlement. De PVV kreeg maar liefst 14,9 procent van alle stemmen van studenten. Op de tweede plaats komt de Piratenpartij. Deze partij behaalde maar liefst 14,5 procent van de stemmen tijdens de scholierenverkiezingen.

Vooral de derde partij, gekozen door de studenten, is verrassend. Op de derde plaats staat namelijk de ChristenUnie/SGP. Deze partij kreeg 11,7 procent van de stemmen. Vermoedelijk komt dit hoge percentage van het aantal stemmen doordat de leerlingen van een school in Veenendaal massaal op deze partij hebben gestemd.

Op de vierde plek van de scholierenverkiezingen staat de D66 met 11,1 procent van de stemmen. Ga jij stemmen voor het Europees Parlement? En op welke partij stem jij?


Bron: RTL nieuws