737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Pap, gedraag je eens!

Donderdag 18 oktober 2012 - Merely van der Drift

Je ouders. Je kunt ze niet kiezen, je moet er mee leren leven. Hoewel je vaak erg veel van ze houdt, zetten ze je af en toe wel erg voor schut. Jij weet natuurlijk alles van de laatste mode, maar het lijkt alsof je vader denkt dat het nog steeds de hippietijd is. Specsavers vond dit wel interessant en heeft een onderzoek gehouden.

In dit onderzoek werd aan 565 jongeren van 16 t/m 20 jaar gevraagd wat zij nou vonden van het uiterlijk en gedrag van hun vader en daar kwamen geen verrassende gegevens uit. Bij iets meer dan 45% van de jongeren vond hun vader namelijk helemaal niet dat hij er raar uitzag, hij vond zelfs dat hij er gewoon normaal uit zag. Bij 30% vindt hun oude man het zelfs meevallen vergeleken bij andere vaders.

Witte sokken, onverzorgd uiterlijk, asociaal, hoogwater, allemaal redenen waarom jongeren zich voor hun vader schamen. 25 procent zou dan ook het liefst zijn kleding veranderen. De meerderheid ( 41 procent) vindt dat zijn of haar vader echt nodig naar de kapper moet, dat bloempot kapsel uit 1900 kan namelijk niet meer. In totaal schaamt 70% zich weleens voor zijn vader.

Specsavers speelt hier goed op in. Met een wedstrijd genaamd “Pimp je Pa” kan je een foto van je beschamende vader uploaden op de site. De winnaar krijgt een gehele make-over, inclusief hippe nieuwe bril natuurlijk.

Bron: ad.nl