1.025 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Papier en tablet grote concurrenten

Maandag 18 februari 2013 - Charlotte Portielje

Vroeger waren mobieltjes nog ten strengste verboden in de klas. Leerlingen verstopten de telefoontjes altijd in hun tas en als zij iets wilde sturen, gingen zij stiekem naar de wc. Tegenwoordig is dit totaal veranderd. Lessen worden steeds vaker gegeven in combinatie met social media. Daarnaast dreigt het papieren blaadje te worden vervangen door een tablet.

De eerste tablet verscheen in 1993 al op de markt. Op dat moment was het nog geen direct succes. Op het moment dat Apple in januari 2010 de iPad uitbracht begon de hype. Al snel was het een gewilde gadget. Vele andere bedrijven volgden met het uitbrengen van een tablet.

Nu begint de kwestie of scholen aan de hype moeten meedoen. Is een school ouderwets wanneer er geen tablets zijn? Hoogstwaarschijnlijk kunnen kleine scholen het zich niet permitteren om een groot aantal tablets aan te schaffen. Daarentegen kunnen de meeste leerlingen nog beter overweg met een tablet dan de leraren zelf. Dus op zeer korte termijn zullen er geen opvallende veranderingen plaats vinden. Maar dit sluit niet uit dat tablets binnen 5 jaar op vele scholen gaan verschijnen, dus leraren ga maar alvast oefenen!

Bron: Intermediar