741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Pas op met een kamer huren

Donderdag 13 september 2012 - Merely van der Drift

Er worden steeds meer kamers verhuurd online, daarom komen er ook steeds meer kamerverhuursites. Je moet hiermee oppassen, want alleen al in Maastricht zijn er afgelopen week zeven aangiftes binnen gekomen.

De aangiftes zijn van studenten die zijn opgelicht toen ze een kamer hadden gehuurd. Eerst zoeken de studenten een kamer via een van de sites, dan zien ze een interessante kamer, of worden ze benaderd door een verhuurder en hebben ze uiteindelijk een kamer. De verhuurder vraagt alvast om een groot voorschot. Wanneer je dat hebt betaald, laat de verhuurder nooit meer iets van zich horen. Wanneer je het achterna gaat blijkt het e-mailadres niet meer te bestaan en is het nummer nep. Je geld? Dat is weg en krijg je waarschijnlijk niet meer terug.

De laatste tijd blijkt dit steeds vaker te gebeuren. Dit is nagetrokken bij oplichtingszaken. Er wordt nu door een gedupeerde student opgeroepen om wel aangifte te doen wanneer zoiets gebeurt. Hoe meer gevallen ervan oplichting komen, hoe sneller de politie er een echte zaak van maakt. Het gebeurt vooral bij buitenlandse studenten. Deze regelen het vaak vanuit het buitenland een kamer en hebben er haast bij.

Bron: maastricht.dichtbij.nl