712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Plan bouw nieuwe studentenkamers in Groningen voorlopig van tafel

Dinsdag 20 november 2012 - Merely van der Drift

Er is een enorm studentenkamertekort. De studenten zijn nu massaal op zoek naar alternatieven om toch een dak boven hun hoofd te hebben. Van de opleidingen en gemeentes wordt verwacht dat zij helpen met de bouw van studentenhuizen en het verbouwen van gebouwen. Helaas kunnen ze in Groningen niet verder met de bouw, vanwege nieuwe kabinetsplannen.

Het aantal studenten wordt met het jaar groter en ze zoeken het ook steeds verder op. Iemand uit Maastricht gaat in Utrecht studeren en iemand uit Amsterdam gaat naar Groningen. Ook wordt de komst van buitenlandse studenten gestimuleerd. Allemaal redenen waarom er nodig behoefte is aan meer kamers.

In Groningen stond de bouw van duizenden kamers op het plan. Helaas heeft het kabinet besloten dit te gaan dwarsbomen. De huurprijs wordt vanaf nu op basis van de WOZ-waarde berekend, in plaats van een puntensysteem. Dit is zwaar nadelig voor de verhuurders, zij zien hun inkomsten dalen. Hierdoor is de bouw nu stilgelegd. 460 geplande woningen moeten nu opnieuw worden herzien.

Bron: dvhn.nl