800 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Probleemdrinkende studenten

Donderdag 27 december 2012 - Merely van der Drift

Studenten zijn probleemdrinkers, dit is het algemene oordeel over studenten. Toch is er altijd wel een onderzoeker die toch graag cijfers wil hebben. We kunnen het namelijk allemaal toch verkeerd zien. Ook socioloog Ronald Knibbe is zon onderzoeker. Inderdaad, studenten zijn probleemdrinkers.

Wanneer ben je eigenlijk een ‘probleemdrinker’? Er zijn verschillende benamingen van. Iedereen ziet het anders. Volgens Knibbe ben je dit wanneer je meer dan 20 glazen per week drinkt. Daarnaast heb je black outs en neem je gewoon de volgende ochtend weer een drankje. Dit speelt vooral bij de studenten van 16 tot 25 jaar.

Vooral deze studenten zijn een risicogroep. Ze komen eigenlijk net kijken in de maatschappij en gaan gelijk op volle toeren. Zij kunnen er in eerste instantie minder goed tegen dan oudere leeftijdsgroepen. Vooral bij de jongere studenten is het gevaarlijk, omdat je hersens aangetast kunnen worden. Elke dag een wijntje is goed voor je, maar opeens 1 of 2 flessen wijn leeg drinken weer niet.

Een kwart van deze studenten halen de 20 glazen. In de weekenden is dit vaak nog meer, dan halen sommige zelfs 30 glazen. Dit is vaak het gevolg van er bij horen, maar ook automatisme. Als je vrienden veel drinken, ga je vaak automatisch meer drinken. Mannen drinken vaak 3 keer zoveel dan vrouwen.

Bron: observantonline.nl