739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Protesteren tegen afschaffing gratis OV-kaart

Maandag 5 november 2012 - Merely van der Drift

De regering heeft het nieuwe regeerakkoord gepresenteerd. In dit akkoord stond mede dat het gratis OV voor de studenten wordt afgeschaft. Dit plan, maar ook andere plannen zoals de afschaffing van de studiefinanciering, heeft veel negatieve reacties opgeleverd. Eenvandaag heeft nu onderzocht dat door de afschaffing van de OV-kaart er waarschijnlijk minder studenten naar het college gaan.

De kortingskaart is 40% van wat een niet-student betaald, maar het blijft veel geld. Het kamertekort wordt ook steeds groter. Studenten komen uit alle hoeken van Nederland, maar kunnen vaak niet op kamers. Er wordt dus veel heen en weer gereisd. Als je elke dag van Rotterdam naar Amsterdam moet reizen, lopen de kosten al snel op.

Zeventienhonderd studenten hebben meegewerkt aan het onderzoek van Eenvandaag. 60 procent zal minder naar school gaan, wanneer ze voor het openbaar vervoer moeten gaan betalen. Toch kan iets minder dan 20 procent begrip opbrengen voor het plan. Bij de scholieren vond iets minder dan 60 procent dat aankomende kosten zeker een rol spelen bij keuze van hun opleiding. Studenten kiezen dan sneller voor iets dichterbij. Na verwachting heeft de gemiddelde student na zijn opleiding een studieschuld van tienduizenden euro’s. Zie dat maar eens af te lossen.

Er is nu een protestactie georganiseerd door Erik Duin. Alle deelnemers nemen maandag 12 november massaal vanaf Maastricht de trein naar Den Haag. Daar gaan ze voor het Binnenhof protesteren. Ze hopen ook dat andere kamerleden mee gaan reizen en protesteren. Nu nog hopen dat het ook daadwerkelijk zin heeft.

Bron:     nu.nl
                blikopnieuws.nl