712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Racen op een zelfgebouwde fiets

Maandag 17 september 2012 - Merely van der Drift

Een team van studenten van de TU delft en de VU heeft afgelopen maanden keihard gestreden om hun supersonische fiets af te hebben. Niet zomaar een fiets, nee een Velox2. Met deze fiets hoopte ze een wereldrecord te zetten op de racedagen in de VS.

133 Km/uur. Dat was het record waar de Nederlandse studenten voor gingen. Elk jaar komen er twintig groepen studenten uit heel de wereld om mee te doen met de race. Vorig jaar deden de snelheidsduivels ook al mee, met de Velox, voorganger van de Velox2. In de afgelopen maanden zijn er verschillende dingen veranderd om dit jaar wel het record te halen. Toen bleven ze steken op 129,6 km/uur.

Tien kilometer lang is de baan, waarvan acht kilometer bestaat uit aanloop. De laatste 200 meter moet de snelheid op zijn top zijn, om überhaupt in de buurt van het record te komen. Helaas vlogen de Nederlanders de eerste dag al uit de bocht, waarna ze ondanks nog vier andere pogingen niet verder kwamen dan 128,9 km/uur.

Een teleurstelling na al dat harde werken. Gelukkig zat er ook nog iets positiefs aan. Met hun 128,9 km/uur waren ze wel het snelste van iedereen. Ze zijn dus nog wel kampioen geworden. Kunnen ze toch mooi in hun zak steken.

Bron: www.scientias.nl