712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Rapport Project X

Dinsdag 19 februari 2013 - Charlotte Portielje

Op vrijdag 8 maart wordt dan eindelijk het rapport gepresenteerd over het Project X feest in Haren. Het feest vond plaats op 21 september 2012.

Velen weten het nog goed. Het feestje begon onschuldig voor de 16-jarige vriendinnetjes van Merthe. Merthe maakte een foutje bij het delen van deze uitnodiging via Facebook. Het werd een openbare uitnodiging en al snel meldden tienduizenden mensen zich aan voor het feest. De officiële uitnodiging werd vervolgens verwijderd, maar andere uitnodigingen namen Merthe’s gegevens over.

Het feest liep op 21 september volledig uit de hand. Er waren duizenden mensen in Haren, er raakten mensen gewond, werden winkels vernield en privé-eigendommen werden kapot gemaakt. Complete chaos dus, maar wie is hier de schuldige? Deze discussie is al lange tijd aan de gang. Iedereen heeft er wel een andere mening over hoe het beter kon.

Het rapport dat vrijdag over het feest uitkomt, zal veel antwoorden geven op vragen. In het rapport wordt ingegaan over het optreden van de overheid, de rol van sociale media en het optreden van de maatschappelijke dienstverlening.  Eén ding is zeker, veel jongeren zullen niet snel meer kiezen voor een uitnodiging via Facebook voor een feest.

 

Bron: Nu.nl