739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Samir A. wil weer student worden

Vrijdag 16 november 2012 - Merely van der Drift

Je hoort het wel vaker; Criminelen die geweld of een ander delict plegen, de cel in moeten en vervolgens opeens hun leven willen beteren door te gaan werken of studeren. Samir A. is er ook zo een. Hij wil in de bak zijn scriptie afmaken.

Samir A. is een beruchte terrorist. Hij is in totaal vier keer gearresteerd op verdenking van terroristische aanslagen. Zelfs nu hij in de gevangenis zit, is hij in september nogmaals gearresteerd omdat hij werd verdacht dat hij gecommuniceerd met medegevangenen over het regelen van explosieven. Hoewel het niet zeker is, vermoeden ze dat hij was aangesloten bij de terreurbeweging Hofstadgroep. Één van de aanhangers hiervan is Mohammed B. De man die Theo van Gogh heeft vermoord.

Samir A. zit op dit moment zijn straf uit in de gevangenis. Hij staat op de lijst van gevangenen die vluchtgevaarlijk zijn of een risico voor de maatschappij vormen. Hij zit dus in een streng beveiligde gevangenis en mag niet op verlof. Blijkbaar wil Samir zijn leven beteren of verveelt hij zich gewoon, want hij heeft verlof aangevraagd en gevraagd of hij naar een soepelere gevangenis mag. Hij wil namelijk onderzoek gaan doen en zijn scriptie van de opleiding bedrijfskunde voortzetten. Hij wil zich voorbereiden op onze samenleving aangezien hij volgend jaar september vrij komt. De staatsecretaris, de gevangenisdirecteur en het OM vonden dit geen goed idee, maar moeten van de RSJ over twee weken een nieuw oordeel vellen. De RSJ staat achter het plan van Samir.

Bron: bnr.nl