740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Scholieren uit Dordrecht redden 87 jarige man

Woensdag 23 april 2014 - Sanne Hofman

Gisteren hebben zes scholieren uit Dordrecht een bejaarde man van de verdrinkingsdood gered. De man kwam met zijn scootmobiel in een vijver langs de Koningsstraat terecht en door de paniek en vermoeidheid lukte het hem niet om uit de vijver te komen. De zes scholieren zagen de man liggen en twijfelden geen moment.

De 87 jarige man reed met zijn scootmobiel op het wandelpad langs de vijver aan de Koningsstraat. De man wilde uiteindelijk keren maar dat ging niet helemaal goed. Zijn scootmobiel raakte vast in het gras en de bejaarde man viel met scootmobiel en al in het water.


Op de fiets
Een 74 jarige vrouw, Annette Tonino, liep langs de vijver in het Dubbelmondepark en zag iets drijven. “Ik dacht in eerste instantie dat het een hond was. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat het om een man ging. Gezien mijn leeftijd kon ik niet zelf het water in, dus hield ik schoolkinderen aan die langs fietsten. De bejaarde man kon geen kant op. Zijn scootmobiel lag bovenop hem en hij was helemaal uitgeput.” vertelt zij aan de media.

De zes scholieren, vier jongens en één meisje tussen de 14 en 16 jaar oud, twijfelden geen seconde en stapten meteen van hun fiets toen er om hun hulp werd gevraagd. Twee van de jongens haalden de man uit het water, de anderen belden direct het alarm nummer. Gelukkig waren de hulpdiensten snel op de bestemming.


Onderkoeld
De bejaarde Dordtenaar is, dankzij de zes heldhaftige scholieren, maar net aan de verdrinkingsdood ontsnapt. De 87 jarige man is onderkoeld en heeft verschillende schaafwonden. Hij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht maar alles ziet er gelukkig positief uit.
“Ik had het vreselijk gevonden als die man voor mijn ogen was doodgegaan.” vertelt redder Robin van Wageningen.


Bron: AD