713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Schurft bij student UvA

Donderdag 17 maart 2016 - Gianna

Studenten van de Universiteit van Amsterdam zijn gewaarschuwd voor een eventuele schurftbesmetting. Het gaat om studenten die de bacheloropleiding psychobiologie volgen.

Deze waarschuwing werd verspreid onder de studenten via in een interne memo nadat er bij een medestudent schurft werd geconstateerd. Er is kans op een eventuele besmetting omdat studenten tijdens een practicum labjassen met elkaar hebben gedeeld. De kans op een besmetting is echter wel klein.

In de memo stond het volgende geschreven: “Er heerst scabiës (schurft) onder studenten die het practicum Celbiologie volgen. Dit wordt veroorzaakt door de Sarcoptes scabei (schurftmijt).”

Wanneer er sprake is van een besmetting merken studenten dit doordat ze last krijgen van jeuk en vooral ’s nachts. ’s Nachts is de jeuk het ergst. Als er sprake is van besmetting moeten de studenten contact op nemen met de Arbodienst van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Tot nu toe heeft nog maar één student zich gemeld met schurft en worden andere studenten wel nog verzocht om extra alert te zijn. Voor er een besmetting plaats kan vinden moet er eerst een langdurige en intensief huidcontact hebben plaatsgevonden met degene die de ziekte heeft.

 

Bron: parool.nl