739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Singles minder gelukkig

Dinsdag 29 januari 2013 - Charlotte Portielje

De een vindt een relatie het belangrijkste wat er is en de ander haat het. Toch blijkt dat volwassenen met partner vaker gelukkig zijn. Van de volwassenen met relatie beweert 90% gelukkig te zijn. Van de single mensen is 77% gelukkig.

Voor de leeftijd 18 tot en met 25 jaar geldt dit niet. Hierbij zijn singles even gelukkig als personen met een relatie. Daarnaast zijn laagopgeleide volwassenen over het algemeen minder gelukkig dan middelbaar- of hoogopgeleiden. De laagopgeleiden hechten wel meer waarde aan het hebben van een partner. Ze vinden dat het hebben van een relatie nauw samen hangt met gelukkig zijn.

Naast dat singles minder gelukkig zouden zijn, wordt er ook gezegd dat ze vaker ziek zijn. Dit geldt niet voor singles die een druk sociaal leven hebben. Een ge´soleerd leven zou er namelijk voor zorgen dat er chronische stress ontstaat. Deze stress zet het immuunsysteem onder druk. Dit meldt een onderzoek van Sciene Daily. Eenzame mensen hebben vaak ook een gebrek aan goede sociale banden. Volwassen met een druk sociaal leven hebben een betere gezondheid en zitten beter in hun vel.

Bron: cbs