741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Slechte nachtrust? Verf je kamer blauw

Donderdag 23 mei 2013 - Charlotte Portielje

Een goede nachtrust is belangrijk. Er wordt aangeraden om 8 uur per nacht te slapen, maar veel mensen redden dit niet. Een slechte nachtrust kan ervoor zorgen dat de productiviteit afneemt op je werk of dat je concentratie slecht is. Gelukkig is er een oplossing, gewoon even de verfkwast over de muren halen.

Een blauwe slaapkamer zorgt ervoor dat je gemiddeld bijna 8 uur slaapt per nacht en dat je gelukkig en positief wakker wordt. Naast de positiviteit die deze slaapkamer met zich meebrengt worden mensen ook kalm en rustig van de kleur en verlaagt het de hartslag en bloeddruk. Naast de kleur blauw werken de kleuren groen en geel ook goed.

Mensen die slapen in een paarse slaapkamer hebben over het algemeen de minste slaap. De paarse slaapkamer zorgt voor nog geen 6 uur. Daarnaast kan je een bruine en grijze slaapkamer ook maar beter verven want deze kleuren zijn te somber en zorgen voor deprimerende situaties.

Naast dat de onderzoekers de duur van de slaap onderzochten, keken ze naar nog meer activiteiten. Zo zitten mensen in een grijze slaapkamer vaak te online-shoppen in hun bed en bedrijven mensen met een beige-kleur kamer gemiddeld drie keer per week de liefde.

 

Bron: nu.nl

Trefwoorden:

Nachtrust Kamer Effect Kleuren