741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Snel beginnen aan je rijbewijs

Vrijdag 14 september 2012 - Merely van der Drift

Eindelijk, na al die negatieve verhalen over het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen ( CBR ), is er ook iets positiefs. Het rijexamen wordt namelijk per 1 januari 2013 goedkoper. Dit is bevestigd door een woordvoerder van het CBR.

De reden voor de verlaging is de verandering van een privaat instituut, naar een publiek instituut. Ze hoeven dus geen Btw. meer af te dragen. De tarieven worden in oktober vastgesteld. Reken niet op heel veel winst, het verschil is maar een paar euro.

In november 2011 is er een nieuwe regel ingegaan. Wanneer je 16,5 bent mag je al beginnen met je rijles. Vanaf je 17de mag je rijexamen doen, maar daarna moet er tot je 18de nog wel een ouder mee rijden, mits diegene minstens 10 jaar rijervaring heeft. Voor deze regel slaagden er veel halverwege hun negentiende levensjaar. Nu gaan er juist duizenden op hun verjaardag afrijden, zodat ze gelijk hun rijbewijs hebben. De reden van deze regel is dat ze het aantal doden via scooters willen verkleinen. Scooters zijn gevaarlijk en jaarlijks sterven er vele scooterrijders. Tot nu toe werkt de regel nog heel goed. Op dit moment ligt het slagingspercentage bij de 17-jarigen namelijk 12 procent hoger dan op een gewoon rijexamen. De reden hiervoor is dat ze meer motivatie hebben.

Bron: www.ad.nl