741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Snel je boeken uitlezen met de nieuwe app: Spritz!

Vrijdag 28 februari 2014 - Sanne Hofman

We hebben er als student allemaal wel eens last van. Voor je tentamen van morgen moet je eigenlijk nog een boek van 300 pagina’s uitlezen. Wat nu? De nieuwe app Spritz kan je hier waarschijnlijk bij helpen. De app helpt je om een boek van 300 pagina’s in 1,5 uur uit te lezen!

Het is wetenschappelijk bewezen dat snellezen ervoor zorgt dat de informatie beter in de hersenen wordt opgenomen. Bij het snel lezen van een boek dwaal je minder snel af en kun je je veel beter concentreren op de daadwerkelijk belangrijke informatie.


Spritz
Er is nu een app voor de Samsung Galaxy S5 en voor de Samsung Gear 2, genaamd Spritz, in opkomst. Deze app schakelt nieuwe technieken in om ervoor te zorgen dat een gemiddelde lezer een boek van 300 pagina’s makkelijk in 1,5 uur uit zou kunnen lezen. De app helpt je om tot zelfs meer dan 1.000 woorden per minuut te lezen.

Hoe werkt de app? De app helpt je bij het snellezen door de woorden één voor één in beeld te laten komen in verschillende posities voor het oog. Bij die positie van de woorden voor het oog houdt Spritz rekening met het fixatiepunt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat door de woorden steeds op hetzelfde fixatiepunt te laten verschijnen, de woorden sneller in de hersenen worden opgenomen.


Oefenen
Om je alvast een beetje kennis te laten maken met de app hebben wij ervoor gezorgd dat je alvast kunt oefenen. Zie hieronder hoe het programmaatje werkt! Om rustig te beginnen kun je eerst oefenen met 250 woorden per minuut.

Lukt dat? Dan stappen we naar 300 woorden per minuut!

Om het af te maken stappen we over naar 500 woorden per minuut! Nu ben je klaar voor de app: Spritz!

Bron: AD
 

Trefwoorden:

App Sneller Lezen Samsung