737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Social media

Donderdag 31 januari 2013 - Charlotte Portielje

De social media week zit er al weer op. Voor sommige mensen is deze week niet onopgemerkt voor bijgegaan. Social media gaat steeds meer een belangrijke rol spelen voor de bevolking en voor bedrijven. Je kan er bijna niet meer omheen.

Les geven
Docente verpleegkunde op het ROC was normaal gesproken altijd  tegen mobieltjes in de klas. Op een gegeven moment kreeg ze een tablet om de aanwezigheid van leerlingen op te vermelden. Vanaf dat moment zag ze nieuwe perspectieven. Haar aanpak van lesgeven veranderde. Ze begon de les met: ‘’Pak allemaal jullie mobieltjes erbij’’, de leerlingen waren gelijk al opgewekt en keken verbaasd op. Haar nieuwe aanpak van lesgeven pakte goed uit. Door haar enthousiasme zijn meerdere docenten geļnspireerd geraakt door social media te combineren met lesgeven.

Bingo
Wie denkt dat bingo alleen voor 65 plussers is, heeft het mooi mis. Tijdens de week van de social media verzorgde Patrick Koning een bijzonder spelletje bingo. Namelijk een social media bingo. De bingo kaart bestond niet uit cijfers, maar uit 20 verschillende social media iconen. Zodra je een horizontale of verticale bingo had, maakte je kans op grote prijzen. De bingokaart zorgde ervoor dat de kandidaten onderling gingen overleggen waar de iconen voor stonden. Hierdoor werd de kennis vergroot over de social media.

Verder werden er tijdens de social media week nog vele presentaties in het Innovatiehuis. De presentaties waren van o.a.: Wilfred Rubens, Karin Winters en Mieke van Keulen.

 

Bron: Kennisnet

Trefwoorden:

Roc Social media Bingo