739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Speciale OV-chipkaart voor blinde en slechtzienden

Maandag 15 oktober 2012 - Merely van der Drift

Bijna elke dag is er een dag waar iets of iemand in het zonnetje wordt gezet. Hadden we het vorige week nog over de dag van de stagiair, is het vandaag de Internationale Dag van de Witte stok. Mensen met een visuele beperking krijgen extra aandacht deze dag. Gewoon omdat ze het verdienen.

De NS wil de blinde en slechtzienden ook een stukje helpen. Voor hen is het namelijk extra moeilijk om de trein te nemen. In de bus heb je standaard incheckpunten wanneer je de bus binnenstapt, bij de tram is dit hetzelfde. Je komt niet in de metro zonder door de poortjes te gaan, dus bij deze reismogelijkheden is het allemaal minder erg. Bij de trein is zijn de incheckpunten wel een groot probleem.

Mensen zonder visuele beperking hebben soms al moeite om de poortjes te vinden. Ze staan er zomaar opeens. Er zijn geen duidelijke punten waar ze staan, ze staan gewoon verdeeld over het station. Voor blinde of slechtzienden is het soms te moeilijk om deze poortjes te vinden. De NS, maar ook andere vervoersbedrijven willen nu een OV-chipkaart speciaal voor de slechtzienden maken. Met deze kaart kan je thuis via de computer of via de telefoon alvast je reis boeken. Handiger dan staan te klunzen op het station in de drukte. Naar verluid moet deze kaart vanaf 2013 ingaan en zal 10 euro per maand kosten.

Bron: ad.nl

Trefwoorden:

Ov-chipkaart Ov Beperking