741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Spieken voor gevorderden

Dinsdag 25 september 2012 - Merely van der Drift

Een tentamen maken doe je zelfstandig. Althans, dat is wat leraren van je verwachten. In werkelijkheid gaat dit er natuurlijk niet zo aan toe. Bij bijna elk tentamen wordt wel afgekeken. Een student op de hogeschool Rotterdam heeft het nu wel erg bont gemaakt.

Hoewel de leraren het vaak niet willen toegeven, wordt er altijd afgekeken. Zelfs op Harvard bleek dat van de 250 studenten, de helft had afgekeken. Een schande voor de prestigieuze universiteit natuurlijk. Erg slim waren de studenten uiteindelijk niet, er waren teveel overeenkomsten tussen de tentamens. Dom.

Een scholier op Hogeschool Rotterdam wordt op dit moment intens gehaat door zijn klasgenoten. Tijdens een hertentamen Pedagogiek, voor de vakantie, dacht een student slim te zijn. Van te voren was hij ( of zij ) tot de conclusie gekomen dat het hertentamen hetzelfde zou zijn als hun vorige tentamen. Dat vorige tentamen stond geheel uit multiplechoicevragen, dus besloot hij alle antwoorden op de muur te schrijven.

De surveillanten kregen er lucht van en gingen ermee naar de examencommissie. Hierop kregen alle tachtig studenten een onvoldoende. Dit terwijl niemand wist wie het precies had gedaan. Alle studenten werden gezien als medeplichtigen en mochten het tentamen niet overdoen. De student is nu de meest gehate student van de Hogeschool en hij komt er nog mee weg ook.

Bron: www.Telegraaf.nl