741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de Week: Stage Met Kleine Kinderen Variërend

Donderdag 15 december 2011 - Richelle Roth

Deze week hebben we weer Twitter doorzocht voor een paar leuke tweets. Deze week gaan we het hebben over stage lopen met kleine kinderen op een basisschool, kinderdagverblijf enzovoort. Kinderen zijn schattig, maar geloof me, niet altijd.

Kinderen staan erom bekend dat ze druk zijn en dat ga je wel merken aan jezelf. Ze willen dat je ze overal bij helpt, zoals Laura, die een schommel met 5 koters erop moest duwen. Één positief ding hiervan: je hoeft niet meer naar de sportschool.

Het fijne van zo’n gebouw met allemaal kinderen is dat bacteriën zich heel snel verspreiden. Je ziet vaak dat de halve school op een gegeven moment thuis ziek zit, wanneer er één verkouden wordt. Cynthia en Karlijn hebben hier ervaring mee, zo te lezen. Beterschap beiden!

Karlijn tweet: ‘I love you all!’. Het maakt inderdaad niet uit hoe stom kindertjes zich af en toe gedragen, het blijven schatjes. De liefde van de kleine hummels spat ook van de volgende tweets af:

Ook al zijn de meeste stagiairs zo rond de 20 jaar oud en voelen zij zichzelf nog half kind, wanneer je voor de klas staat, ben je voor de kindjes een “groot mens”. Hierdoor krijg je leuke opmerkingen te horen zoals bij Esmee en gaan de kinderen je ook echt ‘juf’ of nog opmerkelijker ‘mama’ noemen wat bij Domini het geval was.

Het is gemakkelijk om populair te worden bij de kinderen. Stagiairs zijn namelijk altijd heel interessant en vernieuwend omdat ze maar een bepaalde periode blijven. Die populariteit kan er ook voor zorgen dat de kinderen je zelfs na schooltijd nog opzoeken, net als bij Milou. Of je hier nou blij mee moet zijn, weet ik niet.

Als stagiair op een basisschool of iets dergelijks, ben je best gezegend. Je mag allemaal leuke dingen doen en jezelf weer even een kind voelen. Chaimea heeft allemaal leuke dingetjes gedaan met haar stagekindjes en ook Mirjam mocht lekker swingen met haar kids. Er zijn een hoop stagiairs die wel voor een dagje willen ruilen denk ik.