739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Gastbloggers

NieuwsberichtenPersberichtenColumns


Stage ervaring van Inge

Woensdag 3 december 2014 - Tara Stokdijk

Inge Strijbos is de allereerste gastblogger van Stagemotor.nl. Inge heeft drie studies gedaan voor haar huidige studie en dit allemaal in verschillende steden. Daarnaast heeft ze zowel in het binnenland als in het buitenland stage gelopen. Ze heeft dus ontzettend veel ervaring en wil dit op Stagemotor.nl met jullie delen. Dit keer vertelt zij over stage ervaringen in Londen en Amsterdam. Volg Inge ook op haar eigen blog: www.blogboutique.nl.

 

Stage 2.0
 

Inmiddels januari en ik sta zenuwachtig op het vliegveld. De eventmanagement stage in Londen ging beginnen!

Ik ontmoette Wayne, mijn stagebegeleider. Een aardige, Londenaar.

De eerste dag mocht ik alleen maar koffiekopjes ophalen, de tweede dag mocht ik alleen maar glazen wassen en de derde, vierde en vijfde dag ook. Niet leuk natuurlijk, maar iedereen begint onderaan. De tweede week weer hetzelfde. Ik vroeg een gesprek aan met de directeur. “We zien het wel”, zei hij.
In week twee belde ik ook mijn stagebegeleider van school op en zij vond dat ik maar moest doorzetten. Of ik nou twintig weken kopjes zou ophalen of niet. Sorry, maar ik kwam hier als eventmanager... Ze zei dat ik week drie nog moest aanzien.
Week drie weer exact hetzelfde. Toen heb ik besloten om terug te gaan naar Nederland. De lange werkdagen (12 uur per dag), het oersaaie werk, de ontkennende baas. Het werd me denk ik teveel.

Eenmaal terug in Nederland ging de zoektocht naar een nieuwe stage beginnen. Ik werd gebeld door een docent, die een stageplek wist. “In de housekeeping, in Amsterdam.” Vrijwel meteen voegde hij eraan toe: “Ja, niet zelf in de housekeeping, maar supervisor of manager, het aansturen van werknemers en nevenactiviteiten.” Eigenlijk was ik na het fiasco als eventmanager even allergisch geworden voor het woord manager, maar Nederland is Engeland natuurlijk niet!


Stage succes

Een klein mailtje werd het. Kort maar krachtig. Een uur later kreeg ik een mail dat ze me zouden bellen. Of ik op gesprek wilde komen? Natuurlijk! En zo zat ik op gesprek in Amsterdam. Meteen al een wereld van verschil, want iedereen was super vriendelijk en de sfeer was perfect. Dit is het!
Ze zouden me bellen of ik stage mocht komen lopen. Ik mocht maandag al beginnen. Wauw. Ik had het geregeld. Helemaal zelf.

Die maandag stond ik te popelen om te beginnen. De receptioniste begeleidde me naar het housekeeping kantoor. Hier maakte ik kennis met mijn directe collega’s. Het voelde meteen alsof ik in een warm bad terecht was gekomen. Ze hadden een schema gemaakt voor de eerste week. De eerste week moest ik het hotel leren kennen, moest ik helpen met de housekeeping om de kamers schoon te maken en leerde ik alles omtrent het leidinggeven.

De tweede week mocht ik al meteen leidinggeven aan de housekeeping. Wat een ervaring en dat na een week al. Het ging echt goed en ik leerde iedereen beter kennen. De stage ging ook voortvarend en ik kreeg er erg veel lol in. Ook met mijn directe collega’s kreeg ik een goede band. We werkten met veel plezier en we zagen elkaar ook buiten werktijd om.
Toen mijn twintig weken bijna om waren, kreeg ik een super goede evaluatie. Daar was ik echt trots op.

Mijn laatste werkdag was er een om nooit meer te vergeten. Een grote bos bloemen, een persoonlijk bedankje en een lekkere borrel verder ging ik met een tevreden gevoel naar huis. Ik had een onvergetelijke stage gehad, veel inspirerende personen leren kennen en bovenal ik leerde mezelf kennen als goede manager.
Met mijn hotelschooldiploma ben ik teruggegaan om hem te laten zien, ze waren trots, heel trots.

Mijn tips:

- Staar je niet blind op een land.
- Kijk naar wat je écht wilt leren op een stage. Of je een goede manager wilt worden of een programmeur, kijk welke bedrijven dit bieden.
- Schrijf in je sollicitatiebrief wat zij missen als ze jou niet aannemen. Als je begint met “ik zoek een stage” kom je niet ver. Als je schrijft “Deze kans om hotelmanager in spé van een stage te voorzien is een uitgelezen kans voor uw bedrijf” dan blijft dit hangen bij het bedrijf. De jacht op stages is enorm, dus ben uniek.

 

Wil jij ook gastblogger worden voor Stagemotor.nl? Meld je aan