739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Stagebegeleiders Vaak Te Laat

Donderdag 8 september 2011 - Richelle Roth

De afgelopen week hebben wij van stagemotor, Twitter in de gaten gehouden als het gaat om tweets over stage, stagebegeleiders enzovoort. We kwamen er achter dat veel stagebegeleiders niet op tijd op hun werk verschijnen.

Je eerste dag stage, de meeste mensen vinden het toch wel spannend. Wat moet je aantrekken? Gaat alles lukken met het vervoer? Kom je wel op tijd? Vinden ze me daar wel aardig? Alles gaat gelukkig goed en je bent veilig aangekomen op je stage. Je komt binnen met een vragend hoofd en stuntelt hier en daar wat. Klaar om te beginnen, is de stagebegeleider er nog niet! Dat is heel vervelend want je hebt nog geen idee wat je moet doen. Het enige wat je kunt doen is wachten… best vervelend hè, Marc. Gelukkig had Robbert nog een bakje warme chocolademelk tot zijn beschikking.

Late stagebegeleiders

 

 

 

 

Late stagebegeleiders

 

 

 

 

Als stagebegeleider heb je een voorbeeldfunctie en is het belangrijk dat je vooral de eerste dag op tijd bent. Niet alleen op je eerste stagedag is dit vervelend maar ook in de weken die volgen. Als je als stagebegeleider niet op tijd komt heb je dikke kans dat de stagiairs dit gedrag gaan overnemen.


Niet alleen stagebegeleiders van je stage zijn vaak te laat, ook stagebegeleiders die vanuit je school worden aangewezen, komen wel eens niet opdagen. Ben je speciaal naar school gekomen voor je stageterugkomdag, wat meestal in de vroege uurtjes is, kun je weer omgekeerd, naar huis. We hebben met je te doen hoor, Anouk.

Late stagebegeleiders

Natuurlijk kunnen er goede redenen zijn waarom je stagebegeleider afwezig of te laat is. Maar uit eigen ervaringen weten we dat dit meestal niet het geval is. Dus stagebegeleiders, kom op tijd en stagiairs, veel succes met wachten als je begeleider te laat is.