739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Stageperiode is weer aangebroken!

Maandag 19 augustus 2013 - Sharon Kardjo

De zomervakantie is alweer (bijna) voorbij en dat betekent voor veel studenten dat zij stage moeten lopen. Misschien een beetje een enge gedachte, als je denkt aan een geheel nieuwe omgeving, maar weet dat jij niet de eerste en laatste bent. Bovendien is het goed om werkervaring op te doen, voordat je aan het ‘’echte’’ werk gaat beginnen.

Sommige van jullie hebben misschien nog geen stage gevonden, maar de tijd begint nu toch echt te dringen. Weet je niet hoe je moet beginnen? Hier een paar handige tips die je kunnen helpen.
Zorg voor een goede CV. Dit is één van de belangrijkste aspecten. Werkgevers zullen hier altijd naar kijken. Wees duidelijk en denk aan de spelling.

Zorg ervoor dat je social media op orde worden. Iedereen wordt tegenwoordig eerst opgezocht op internet, voordat hij/zij wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Verwijder overbodige foto’s van je Facebook-pagina. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘’dronken’’ foto’s van jezelf.

Belangrijk is dat jij een stageplaats gaat zoeken die bij je past. Je moet er namelijk wel wat aan hebben en je moet het er naar je zin hebben. Denk aan je interesses, doel van de stage, eisen vanuit de opleiding, tijd en afstand. Kijk ook goed waar je solliciteert. Als je bij kleinere bedrijven solliciteert, heb je meer kans op een stage, maar denk eraan het moet natuurlijk wel bij je passen!

Bron: De Architect