739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Stageterugkomdag

Donderdag 3 november 2011 - Richelle Roth

Wanneer je stage loopt heb je meestal bepaalde dagen waarop je je stage moet terugkoppelen. Dit wordt ook wel de stageterugkomdag of gewoon terugkomdag genoemd. Niet iedereen waardeert dit evenveel en dat is ook te lezen op Twitter.

Ik ben er achter gekomen dat niet iedereen even vaak naar school moet voor de stageterugkomdag. Sommigen hoeven tijdens hun stage geen één keer naar school en hoeven alleen opdrachten en verslagen in te leveren. Anderen moeten zich echter in sommige gevallen elke twee weken op school melden.  Op school kun je dan eindelijk je vertrouwde vrienden en vriendinnen weer zien. Ook Daan vindt dit een leuk aspect van de terugkomdag.

Daan noemt ook een ander voordeel van de stageterugkomdag: uitslapen. Dit is meestal niet heel royaal, maar het scheelt toch wel een uurtje of twee. Jasper is het hier zo te zien helemaal mee eens.

Wanneer je uit Costa Rica komt kan ik me voorstellen dat zo´n terugkomdag na een vakantie wel zwaar kan vallen, maar dan heb je waarschijnlijk wel veel leuke dingen te vertellen. Gelukkig heeft Anneke, nu ze vanuit Hilversum naar haar school komt, er bijna net zoveel zin in.

Stageterugkomdagen zijn niet alleen leuk omdat je kunt uitslapen, eerder thuis bent en herenigd wordt met je klasgenootjes. Terugkomdagen kunnen ook heel nuttig zijn. Je kunt je verhaal kwijt over je stage, je krijgt eventueel hulp en je kunt veel leren van klasgenoten die vertellen over hun stages. Af en toe komt er dan ook een hele nuttige tip naar boven, zoals die van Marianne.

Stageterugkomdagen worden over het algemeen toch wel leuk gevonden en er zitten ook vele voordelen aan. Aan de andere kant zijn er ook stagiairs die liever op hun stage zitten. Stage moet ook leuk zijn en iets waar je met plezier naartoe gaat. Dat is denk ik ook bij jou dan ook het geval, Richard. Gelukkig zijn er meer stagedagen dan stageterugkomdagen.