741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de Week: Stagevergoeding, Altijd Weer Anders

Vrijdag 23 september 2011 - Richelle Roth

De één krijgt van zijn stagebedrijf een kamer, reiskostenvergoeding en stagevergoeding terwijl de ander helemaal niets krijgt. Best oneerlijk en er zijn genoeg studenten die zich hieraan ergeren.

Als je tegen iemand zegt dat je weinig betaald krijgt voor je stage dan zullen velen tegen jou zeggen: “wees blij dat je iets krijgt, sommigen krijgen niets” zoals Marty (hopelijk krijg je inderdaad nog iets aan het eind, Marty), maar dit wil je helemaal niet horen. Anderen krijgen meer en dat is niet leuk.

Veel studenten hebben stagevergoeding ook gewoon nodig om rond te komen en is voor sommigen geen stagevergoeding ontvangen gewoon geen optie. Die studenten zoeken liever nog even verder naar een ander stage zoals Ruth.

De één krijgt €100,- euro, zoals Jesper, de ander €550,- euro, zoals Dheef. Het is oneerlijk en het kan best jaloerse gevoelens opwekken. Ik heb wel eens gehoord van een oplossing daarvoor. Bij dit idee ontvangen de scholen de stagevergoeding en deze verdelen zij weer eerlijk over alle stage lopende studenten. Iedereen moet ten slotte dezelfde uren stage lopen en ongeveer gelijk werk verrichten. Ik voel wel wat voor deze oplossing.

Voor de mensen die geen stagevergoeding krijgen, zet hem op! Het gaat ook eigenlijk alleen maar om ervaring en er zijn genoeg mensen die niets krijgen, je bent dus niet alleen. Voor iedereen die wel stagevergoeding krijgt, geniet er van!