741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Stagiair 2.0

Donderdag 29 september 2011 - Matthias van Wettum

Stagiairs zijn er in alle soorten en maten. Sommigen vinden het werk zo leuk dat ze best willen overwerken, anderen weten niet hoe snel ze om vijf uur het gebouw moeten ontvluchten. Ook tijdens het werk blijven ze echter hun stagebegeleiders en collega’s verbazen. We hebben de afgelopen week enkele tweets verzameld waarin we die kant van het verhaal belichten.

Voor veel scholieren is het vroeg opstarten een opgave op zich. Natuurlijk, elk mens heeft een kopje koffie, soms zelf twee, nodig om de dag te beginnen. Maar koffie is niet meer van deze generatie, want waarom zou je koffie drinken als je drie keer zoveel cafeďne in een blikje energydrink naar binnen kunt werken? Je kunt het gebruik hiervan echter overdrijven, althans dat vindt Davey. Hij maakt zich een beetje zorgen over de hoeveelheid energydrink die er op een dag doorheen gaat.


Ook persoonlijke hygiëne staat hoog op de agenda bij de stagiairs van tegenwoordig. Het is natuurlijk wel zo prettig als je lekker ruikt en niet de hele dag aan het zweten bent. Een gemiddelde bus deodorant is tegenwoordig binnen no-time op en dat merk je wel eens op kantoor. Richard moet bijvoorbeeld even wennen aan het feit dat er een flinke Axe-lucht in het de kamer hangt.


Als begeleider kom je er ook vanzelf achter dat je je moet aanpassen aan het leeftijdsniveau van de nieuwe werknemer. Een referentie aan het populaire tv-programma ‘The A-team’ kon bij de stagiair bij het bedrijf van Ronald geen vaste grond vinden.


Stagiairs pikken natuurlijk ook de complimentjes en leuke dingen van de stage mee. Zo maakt Sjraar bij zijn stage bedrijf een goede indruk door zijn verfrissende blik. Goed bezig, Sjraar.


Elke stagiair is weer anders, iets wat ook geldt voor het bedrijf waar hij of zij heen gaat en de stagebegeleider en collega’s die hij of zij krijgt. Het enige advies dat wij mee kunnen geven is: maak er met elkaar een mooie tijd van. Voor veel stagiairs is het een unieke ervaring en voor veel bedrijven is het goed om een frisse wind in het bedrijf te laten waaien, ook al zijn de gebruiken van de twee niet altijd hetzelfde.