713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Stagiair doet ‘gouden’ ontdekking

Dinsdag 6 september 2016 - Angelo

Tijdens een wandeling over Schiermonnikoog heeft de student Gijs Bouwmeester een bijzondere ontdekking gedaan. Hij vond er het zeldzame plantje ‘fijn goudscherm’ waarvan lang werd gedacht dat deze niet meer voorkwam op het eiland.

De stagiair van Natuurmonumenten was eigenlijk op zoek naar een ander plantje toen hij plotseling oog in oog kwam te staan met een voor hem onbekende soort. Hij besloot om het mee te nemen naar het kantoor waar bleek dat het om ‘fijn goudscherm’ ging. 

Biologen waren al enige tijd op zoek naar het plantje dat maar op enkele plaatsen in Nederland voorkomt. Inmiddels werd aangenomen dat ‘fijn goudscherm’ niet meer voorkwam op het eiland.

Zijn spectaculaire vondst zorgt helaas niet voor extra punten. Wel vindt Gijs het enorm leuk dat hij het plantje heeft gevonden.

Hieruit blijkt maar weer dat een frisse blik op zaken soms zorgt voor dat kleine beetje extra waardoor er een oplossing kan worden gevonden. Denk jij dat je een bedrijf in jouw regio kan voorzien van zo een frisse blik? Zoek dan nu naar een passende stage of bijbaan. Zo kan jij jouw eigen ‘fijn goudscherm’ ontdekken.

Een overzicht van bijbanen

Een overzicht van stageplekken