741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Stagiaire veroordeelt tot celstraf wegens ontucht

Vrijdag 23 mei 2014 - Sanne Hofman

Vorig jaar zomer pleegde een 28 jarige stagiaire op het Hervion College in Den Bosch ontucht met twee 15 jarige leerlingen. Een jaar lang liep er een onderzoek en het werd uiteindelijk een rechtszaak. De rechter heeft besloten de stagiaire te veroordelen met een celstraf van 90 dagen en een werkstraf van 200 uur.

De ontucht die de 28 jarige stagiaire pleegde vond vorig jaar in de zomervakantie plaats. De stagiaire pleegde ontucht met twee minderjarige jongens die erg labiel en kwetsbaar waren. Zij zocht in de zomervakantie contact met hen om seks te hebben. Het waren twee leerlingen van haar op het Hervion College. De zaak werd onderzocht en kwam uiteindelijk voor de rechtbank.


Straf
Het Openbaar Ministerie had 200 uur werkstraf en een celstraf van 6 maanden geŽist tegen de vrouw. Ook werd er een schadeclaim van 3.500 euro geŽist. De rechtbank veroordeelde de dader tot een celstraf van 90 dagen waarvan 87 voorwaardelijk en een werkstraf van 200 uur. De rechter verwees de slachtoffers voor de schadeclaim door naar de civiele rechter.

“Geen enkele volwassene mag ontucht plegen met minderjarigen. Maar als je dat doet vanuit de vertrouwenspersoon van leraar, dan pleeg je eigenlijk een zwaarder feit.” aldus een persrechter van de rechtbank in Den Bosch.


Toerekeningsvatbaarheid
De rechter heeft de straf onder andere gebaseerd op een conclusie van een psycholoog die de vrouw onderzocht heeft. De psycholoog stelde vast dat er bij de stagiaire een verminderde toerekeningsvatbaarheid van toepassing was. De 28 jarige stagiaire heeft zelf aangegeven zich graag te willen laten behandelen. Vandaar dat de rechter een behandelingsplicht niet nodig vond.


Bron: RTL nieuws