739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Steeds meer studenten willen thuis blijven wonen

Donderdag 8 oktober 2015 - Esmee

Er zijn steeds meer studenten die thuis willen blijven wonen. In de afgelopen acht jaar is het aantal thuiswonende studenten gestegen van 42 procent naar 44 procent.

Het ministerie van Onderwijs verwacht dat er de komende acht jaar nog eens 22.000 thuiswonende studenten bijkomen.  De reden voor het stijgende aantal thuiswonende studenten is het afschaffen van de basisbeurs studiefinanciering.  Bovendien zijn de woonlasten van een student gestegen. Sinds het collegejaar 2012-2013 zijn de woonlasten van een student met 7 procent gestegen tot 470 euro per maand.

Terwijl de woonlasten stegen, daalde het inkomen van de student. Hierdoor wordt nu 55 procent van het inkomen besteed aan de woonlasten, terwijl dat in het collegejaar 2012-2013 nog 52 procent was.

Nog een reden voor het stijgende aantal thuiswonende studenten is de woonwens van een student. Studenten willen het liefst in een zelfstandige woonruimte wonen. Op dit moment zijn er te weinig zelfstandige woonruimtes of is een zelfstandige woonruimte niet betaalbaar voor een student. Wel zal de vraag en het aanbod toenemen, omdat er steeds meer zelfstandige woonruimtes beschikbaar komen.

Bron: AD.nl