737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Steeds meer studenten kiezen voor gratis online studeren

Maandag 24 september 2012 - Merely van der Drift

Online studeren. Een handig redelijk nieuw concept. Wanneer je niet meer studeert vanwege bijvoorbeeld de hoge kosten, kan je zo toch gratis een cursus halen. Het aantal studenten wat online studeert, blijft dan ook groeien.

In Amerika komen er steeds meer tienermoeders. Ondanks de daling, blijft het percentage van Amerika het hoogst in vergelijking bij alle ontwikkelende landen. 34,3 op de 1000 bevallingen is van iemand tussen de 15 en 20 jaar. In AustraliŽ is dit ‘maar’ 16,5 op de 1000. Het online studeren is daarom ook erg handig voor jonge moeders. Vaak moeten die namelijk stoppen met studeren, vanwege het opvoeden van hun kind. Zo kunnen ze alsnog een cursus halen, wat positief is voor hun CV voor later.

De cursussen kunnen gevolgd worden via de online aangeboden cursussen van Coursera, een Amerikaans bedrijf. Ze bieden 200 verschillende cursussen aan. 33 (top)universiteiten over heel de wereld zijn hier bij aangesloten, zowel Londen, Melbourne als Hong Kong. In totaal zijn er 1,3 miljoen studenten die een online cursus volgen. Deze cursus is geen officieel diploma, maar wel erg handig voor je verdere opleidingen of werk.

http://www.welingelichtekringen.nl