741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Steeds meer studenten naar psycholoog

Vrijdag 21 december 2012 - Merely van der Drift

De studententijd is de leukste tijd van je leven. Althans, dat zegt iedereen. Als je dan echt in het zware leven terecht komt, vol met deadlines en stress, blijkt het toch tegen te vallen. 29 procent van de studenten loopt vanwege uitstel of deadlineproblemen bij een psycholoog.

Eindelijk ben je van de middelbare school af. Na jaren ploeteren zie je het leven helemaal positief in. Gezellig op kamers, elke avond feesten en vrienden voor het leven maken. Leren? Ach, dat komt wel. Het belangrijkste is dat je er van geniet. Maar uiteindelijk valt het toch wel tegen. Je haalt lage cijfers en houdt amper geld over om te gaan studeren. Daarnaast zijn de mensen met wie je samenwoont toch niet zo tof als je hoopte. Steeds meer studenten vallen in een gat en zoeken een psycholoog op.

Het afgelopen jaar hebben 1286 studenten van de UvA een schoolpsycholoog opgezocht. Bij de Hogeschool van Amsterdam waren dit ongeveer 355 jongeren. Ieder komt om een andere redenen. Zo hebben sommige problemen op persoonlijk vlak. Ze hebben sociale stress (27%) of last van depressies (19%). Andere hebben studieproblemen, zoals uitstelproblemen (29%), of angst en stress op schoolgebied (36%). Vooral vrouwen komen praten. Van de aanmeldingen is 66 procent vrouw.

Vaak zijn het kleine problemen, die makkelijk opgelost kunnen worden. Ze hebben alleen iemand nodig die hun een duwtje in de goede richting geeft. Bij 20 procent ligt de oorzaak iets dieper. Deze worden dan doorverwezen naar PuntP. Deze behandelingen gaan iets verder.

Bron: metronieuws.nl