739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Steeds meer zelfdoding bij jongeren

Maandag 22 oktober 2012 - Merely van der Drift

De slechte economie, pesterijen, het einde van de wereld, allemaal redenen waarom steeds meer mensen zich van het leven beroven. November staat samen met december ook wel bekend als depressiefste maanden van het jaar. De dagen worden donkerder en kerst komt er aan. Mensen gaan zich alleen voelen en worden nog depressiever. Het aantal dat zich voor de trein werpt, stijgt dan ook enorm tijdens deze maanden.

Elke 32 sec beroofd iemand zich van het leven, alleen vandaag zijn er al 1640 doden in de wereld en drie in Nederland. Uit onderzoek van de landelijke jeugddienst In Petto heeft één op de tien minstens één keer geprobeerd zichzelf van het leven te beroven. De meerderheid van de ondervraagden heeft begrip voor de zelfdodende jongeren. 20 procent denkt regelmatig aan zelfdoding.

In Petto is wel bang dat het cijfer hoger ligt, omdat veel jongeren niet over dit onderwerp durven te praten. Ze zijn bang voor de reactie uit hun omgeving en willen niet gezien worden als ‘raar’. Tweeduizend jongeren van 13 tot 20 uit Vlaanderen hebben meegewerkt aan dit onderzoek.

Bron: hln.be