712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Stopzetten ov-kaart gaat vaak fout

Donderdag 16 mei 2013 - Charlotte Portielje

Begin dit jaar raakten ruim 30.000 studenten hun ov-kaart kwijt. Door nieuwe regels is het recht op gratis reizen voor studenten flink ingeperkt. Veel studenten begrijpen niet hoe ze hun ov-kaart stop moeten zetten, het gevolg hiervan is een boete van 97 euro per twee weken.

Het regent klachten bij studentenorganisaties. Volgens de studenten was het niet duidelijk hoe je de ov-kaart moest stopzetten. Studenten moesten namelijk naast het stopzetten van de studiefinanciering op internet ook langs een oplaadstation met hun ov-kaart. Dat tweede vergaten veel studenten en daarom ontvingen ruim 6.000 studenten hun eerste boete van 97 euro.

Het totale boete bedrag loopt nu op tot een bedrag van zo’n 600.000 euro. GroenLinks heeft Kamervragen gesteld aan de minister van Onderwijs over dit probleem. De politieke partij vroeg zich af hoe het kon dat alles zo onduidelijk werd aangegeven. De minister was kort maar krachtig met haar antwoord. Volgens haar ligt het aan de studenten zelf. De communicatie over het stopzetten is volgens haar goed. Ze vindt dat de studenten genoeg geďnformeerd zijn. De kans is dus groot dat de studenten gewoon de hoge boetes moeten gaan betalen.

Bron: Telegraaf