740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Straattaal verboden op Britse school

Woensdag 16 oktober 2013 - Sharon Kardjo

Welke jonge mensen praten tegenwoordig geen straattaal? In Engeland wordt het praten van straattaal wel erg serieus genomen. Een school in Zuid-Londen verbiedt straattaal. Zij willen hiermee het taalgebruik van de leerlingen verbeteren.

Alle verboden woorden staan op een stuk papier en dit hangt in de school. Woorden zoals: Ain’t, like en coz zijn voortaan niet meer toegestaan op Harris Academy Upper Norwood. Leerlingen beginnen ook vaak hun zin met ‘basically’ en dit mag ook niet meer. Wat de school hiermee wilt bereiken is dat jongeren goed voorbereid worden op de arbeidsmarkt en de maatschappij.

De woordvoerder van een organisatie die de Engelse taal netjes wilt houden, vindt het verbod een heel goed plan. ‘’Scholen hebben verantwoordelijkheid om jongeren klaar te stomen voor het leven en daarom moeten zij ook normaal leren praten’’.

Terry Victor vindt het verbod helemaal niets. Hij is namelijk één van de mensen achter het Engelse straattaalwoordenboek. Zo laat hij weten: ‘’Je kunt geen censuur toepassen op het taalgebruik van jongeren’’. De woorden kunnen misschien heel irritant zijn, maar ze zijn absoluut niet beledigend.

Bron: NU.nl