741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Strengere afstudeereisen Inholland

Dinsdag 15 oktober 2013 - Sharon Kardjo

De nieuwe strengere afstudeereisen van Inholland sluiten niet goed aan op het onderwijs dat de studenten in de eerste jaren van hun opleiding kregen. Dit leidt voornamelijk tot hoge studieschulden en persoonlijke drama’s. Dit bevestigt Inholland-voorzitter Doekle Terpstra.

Cijfers van Inholland laten zien dat maar liefst 80 procent van de studenten, die vorig jaar aan een afstudeertraject zijn begonnen bij de opleiding Media- en Entertainment Manager nog geen diploma hebben behaald.

‘’Er ontstaat een ‘verloren generatie’ van mediastudenten. We bieden grote groepen studenten extra ondersteuning, omdat zij problemen hebben met de strengere afstudeereisen. Zij zijn begonnen toen Inholland nog een heel andere hogeschool was’’, zegt Inholland-bestuurder Huug de Deug.

Volgens Terpstra gaat het vooral om langstudeerders. Zij zijn meestal al aan het werk, maar willen toch nog afstuderen. Zij kunnen niet voldoen aan de nieuwe eisen die de hogeschool heeft gesteld aan de kwaliteit van de eindscripties.

De Landelijke Studenten Vakbond heeft laten weten dat zij zich zorgen maken om studenten die niet kunnen afstuderen. Studenten mogen absoluut niet de dupe zijn van de zwaardere afstudeereisen die de hogeschool nu ineens stelt.

Voorzitter Jorien Janssen van de LSVb zegt: ‘’Een student die buiten zijn eigen schuld om vertraging oploopt heeft recht op financiële compensatie.’’ De vakbond en Inholland zijn hierover met elkaar in contact.

Bron: AD.nl