740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Student heeft week alleen maar digitale contact

Donderdag 9 juni 2016 - Gianna

Een week alleen maar digitale contact hebben zonder mensen in het echt te zien. Is dat mogelijk? Een student aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven zocht dit uit.

De student, genaamd Tim Teunissen, deed voor zijn opleiding Communicatie een onderzoek naar wat digitale communicatie met je doet. Iedereen zit tegenwoordig zoveel achter een laptop of telefoon dat digitale communicatie niet meer is weg te denken uit je leven.

Het experiment van Tim bestond uit een week lang niet meer ‘offline communiceren’ met zijn vrienden of andere mensen in zijn omgeving. Dit hield in dat hij ook  niemand mocht tegenkomen in zijn studentenhuis. De hele week zat hij opgesloten in zijn kamer en hij bracht tussendoor alleen bezoekjes aan de wc, badkamer of keuken.

Contact met zijn vrienden had hij via Whatsapp of Skype net zoals zijn colleges die hij ook via Skype volgde. Deze week kon ook wel omschreven worden als een kluizenaarsleven.

Na dit experiment merkte Tim dat er echt nog wel een duidelijk verschil is tussen digitale en offline communicatie. Terwijl zijn vrienden lekker naar een festival gingen of van de zon lagen te genieten, kon Tim dit alleen volgen via Skype. Hij legt uit dat je ondanks je vele digitale contact je ook nog veel mensen in het echt tegenkomt, ook al heb je dit niet eens altijd door.

“De werkelijkheid is recht voor je ogen en niet op dat schermpje.”

 

Bron: rtlnieuws.nl