741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Student in Almere

Maandag 11 februari 2013 - Charlotte Portielje

Dat Charly Luske kan zingen, is gebleken bij The Voice of Holland. Naast zijn liefde voor zingen heeft hij ook een groot hart voor zijn stad Almere. Hij lanceert afgelopen week een studentenportal. De studentenportal is een onderdeel van de campagne ‘Student in Almere’. Charly Luske is nu een jaar ambassadeur voor de campagne in Almere.

Pop-up store en studentenportal
Charly schreef speciaal voor de campagne een nieuw Nederlandstalig nummer. Feestelijk opende hij donderdag een nieuwe en tijdelijke pop-up store in Almere. De pop-up store is geopend van 8 t/m 20 februari. In deze winkel is informatie te verkrijgen over studeren in Almere en alles wat daarbij komt kijken. De studentenportal die vorige week is gelanceerd, is bedoeld voor huidige en mogelijk nieuwe studenten in Almere. Op deze portal kan de doelgroep een profiel aanmaken en vragen en ervaringen delen over studeren in Almere.

Wonen, werken en leren
Almere is geschikt voor MBO, HBO en Universitaire studenten. In de campagne draait het niet alleen om studeren. Er wordt ook duidelijk gemaakt dat de arbeidsplaatsen in Almere flink gaan stijgen. Almere gaat komende jaren erg uitbreiden. Dit betekent dat er meer voorzieningen en bedrijven komen. Dus over een bijbaan hoeft de student zich niet druk te maken. Daarnaast wordt meer verteld over wonen in Almere. Huren kan rechtstreeks gedaan worden door de woningcorporaties. De woningen liggen in het centrum van de stad.

Campagne
Bij de campagne staan de studenten centraal. De studenten uit Almere moeten de rest van Nederland gaan overhalen om te komen studeren in Almere. Dit doen ze door middel van ervaringen, projecten, ideeën, onderwijsmogelijkheden en het werken en wonen in Almere. Eén van de studenten, die meewerkt aan de campagne zegt: “Natuurlijk is Almere geen Groningen of Leiden, maar ik wil laten zien wat Almere al wel is.”

 

Bron: Almere Vandaag