739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Student krijgt onvoldoende door te weinig tijd

Donderdag 22 november 2012 - Merely van der Drift

Tentamens. Je werkt er wekenlang naartoe. De hele klas is gestrest en het gedrag van de leraren en surveillanten is ook zwaar irritant, omdat zij vaak nog zenuwachtiger zijn dan jij. Alles moet namelijk goed gaan. De tijd moet precies zijn zoals er op het blaadje staat en ze moeten controleren dat niemand spiekt. Als je dan alsnog een onvoldoende haalt, ja dan moet je het wel een logische reden geven. Een jongen van de Avans Hogeschool vond dat hij dat zeker had.

Een student bedrijfskunde moest een tentamen maken. Dit tentamen was van het vak Human Research Management. Er staat elk jaar weer, standaard 50 minuten voor deze toets. Dit is niet lang, dus moet je hard aan de slag om het op tijd af te hebben. De jongen had geleerd, maar kreeg uiteindelijk maar een magere 5.2. Dit kon natuurlijk niet dus stapte hij naar het College van Beroep om een klacht in te dienen.

Deze moest wel lachen toen ze zijn klacht zagen. Volgens de student had hij te weinig tijd gekregen. Hij zat namelijk helemaal achter in de klas. Bij je examen op de havo, begint iedereen tegelijk met de toets. Op het HBO is hier meestal geen sprake van. Je mag beginnen wanneer de surveillant je het tentamen geeft. Degene die vooraan zit, kan dus iets eerder beginnen, dan degene die achteraan zit. De klagende student zat ook achterin. Volgens hem miste hij hierdoor een aantal minuten. Deze minuten waren cruciaal geweest om zijn tentamen te halen. Niet dat je met een of twee vragen opeens een paar punten erbij krijgt, maar het gaat om de gedachte.

Uiteindelijk heeft het College van Beroep geheel terecht zijn verzoek afgewezen. Hij had namelijk extra lessen kunnen volgen, om het vak makkelijk te halen. Dan had hij die extra tijd niet nodig gehad. Omdat hij aan zijn afstudeerstage bezig was, kon hij niet naar de lessen komen, maar het College van Beroep vond dit geen geldig excuus. Andere studenten met dezelfde situatie waren namelijk wel gekomen. De jongen moet dus inzien dat hij de volgende keer meer moet leren of toch wat harder moet schrijven.

Bron: Avans.nl