713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Student leefde 365 dagen offline

Dinsdag 24 september 2013 - Sharon Kardjo

De 26-jarige student Bram van Montfoort leefde een jaar lang offline. Hij maakte geen gebruik van internet en mobiele telefoon. Deze week verschijnt zijn boek: Een Jaar Offline.

Bram had er helemaal genoeg van. Facebook, Twitter, Whatsapp en al die dingen leidde hem te veel af van het ‘echte’ leven. Bram stond altijd op met het internet en ging er ook mee slapen. Hij werd er echt afhankelijk van en moest hier iets aan doen.

De student ging 365 offline. Op 1 januari 2012 schoot hij met een vuurpijl de simkaart van zijn mobiele telefoon de lucht in. Een jaar lang zoals iemand in de jaren negentig leven. Bram mocht alleen een vaste telefoon en post gebruiken. Hij had in totaal 2500 euro nodig voor enveloppen, briefpapier en postzegels. Dit geld had hij heel snel bij elkaar, nadat donateurs binnen stroomden na een interview in Het Parool.

In zijn boek: Een Jaar Offline vertelt hij hoe zijn leven in dit jaar was. ‘’Het was een verademing, maar soms ook erg eenzaam.’’ Hij vond het erg fijn om niet altijd bereikbaar te kunnen zijn, maar zijn vrienden en vriendin werden boos op hem. Hij kon hen namelijk altijd bereiken, maar andersom was daar geen sprake van.

Porno kijken en met vrienden afspreken waren de grootste struikelblokken. ‘’Ik heb het echt geprobeerd hoor, maar van zo’n smerige seksshop werd ik toch niet gelukkig’’, aldus Bram van Montfoort.

Bron: AD.nl