740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Student schilt zijn appeltje met een bajonet

Donderdag 6 februari 2014 - Sanne Hofman

Een 21 jarige student uit Heemskerk is opgepakt omdat hij op school zijn appel schilde met een bajonet. Een leraar zag dat en vond dat de leerling zich raar gedroeg. De leraar heeft uiteindelijk de politie ingeschakeld.

De student zit op het Nova College in Beverwijk. Hij was in de klas een appel aan het schillen met een mes. Een leraar zag dit en merkte op dat het een nogal ongebruikelijk fruitmes was. Daarnaast vond de leraar dat de leerling zich raar gedroeg. De leraar heeft uiteindelijk besloten de politie in te schakelen.


De politie stelde vast dat het geen fruitmes was maar een bajonet, een dolkvormig gevechtswapen. De student is direct opgepakt. Bij de 21 jarige man thuis vond de politie nog eens twee bajonetten. De politie heeft de wapens ingenomen en de student opgepakt. Later bleek ook nog dat de man verdovende middelen op zak had. Het is nog niet duidelijk of de man ook onder invloed was van die verdovende middelen.


Het Openbaar Ministerie moet nu beslissen of de scholier voor de rechter moet verschijnen. Het Nova College in Beverwijk heeft besloten de student voor een week te schorsen. In die week kijkt de leiding van de school of de student kan blijven of dat hij van school wordt gestuurd.


Het ROC meld dat er geen eerdere incidenten met de student zijn geweest. Een woordvoerster verteld: “Je kunt niet voorkomen dat zoiets gebeurd. Als je de leerlingen iedere dag door metaaldetectoren stuurt, geef je ze constant het gevoel dat je hen niet vertrouwd.”


Bron: AD