739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Student woont in trein

Woensdag 31 oktober 2012 - Merely van der Drift

In deze barre tijden is het voor veel studenten moeilijk om een kamer te vinden. Maar liefst 30.000 studenten zijn op zoek naar een kamer en dit wordt waarschijnlijk de komende jaren alleen maar meer. Een advertentie in de krant zetten heeft geen zin. Net zo min heeft een berichtje op Facebook plaatsen zin. Daarom besloot een Amsterdamse student het gewoon even wat anders te doen.

Kasper Hoex is het zat om elke dag heen en weer te reizen naar de UvA en is het al helemaal zat dat er zo weinig kamers zijn, terwijl er enorm veel studenten naar op zoek zijn. Hij wilde hier aandacht voor vragen en besloot het gelijk goed aan te pakken.

Samen met een vriend heeft hij twaalf uur in de trein besteed. In deze twaalf uur hebben ze een kleine documentaire gemaakt. Het moraal van het verhaal is dat hij geen kamer kan vinden, dus maar besluit om in de trein te gaan wonen. Hij slaapt er, loopt er rustig rond in zijn badjas, wast zich in de wc-kabine, hangt zijn was tussen de andere reizigers op en neemt ’s avonds een lekker borreltje om in slaap te komen. Hij had zelfs vrienden gemaakt met de conducteur.

Natuurlijk is dit allemaal niet waar, maar hij heeft wel de aandacht getrokken. Na verluid heeft hij al een aantal kamers aangeboden gekregen. Dit vindt hij fijn, maar hij wilde ook protesteren tegen het kamertekort. Publiciteit heeft hij in ieder geval genoeg gekregen.

Bron: ad.nl

Trefwoorden:

Trein Woningnood Student Actie