739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studente sleept ouders voor de rechter en eist geld

Donderdag 6 maart 2014 - Sanne Hofman

Een studente uit de Amerikaanse staat New Jersey heeft haar ouders aangeklaagd. Ze wil namelijk dat haar ouders haar studie betalen. Dinsdag kwamen de ouders van de cheerleader voor de rechter. De studente vindt dat haar ouders haar in de steek laten nadat zij het huis uit is. Ze eist financiële steun.

De ruzie tussen de 18 jarige studente en haar ouders wordt in de rechtbank uitgevochten. De 18 jarige Rachel Canning is cheerleader en studeert aan een privéschool in Amerika. Net voordat Rachel 18 werd is zij uit huis gegaan. Naar eigen zeggen is zij gedwongen het huis uit gestuurd door haar ouders en bij een vriendin gaan wonen. “Op mijn achttiende stuurden mijn ouders mij het huis uit. Ze lieten mij emotioneel en financieel in de steek. Mijn moeder noemde me ‘dik’ en mijn vader dreigde mij te slaan. Ze weigerden om nog langer mijn schoolgeld te betalen. Dat deden ze om mij en de school te straffen.” aldus Rachel Canning.

De ouders van de 18 jarige studente zeggen echter dat zij vrijwillig het huis uit is gegaan. Volgens de vader van Rachel, Sean Canning, is ze een ‘verwende leugenares’ en hield ze zich niet aan de huisregels. “Rachel is zelf opgestapt nadat zij weigerde om haar huishoudelijke taken op te knappen. Ze toonde geen respect voor haar ouders en weigerde de spullen van haar zus terug te geven. Rachel wilde zich niet aan de regels houden en is zelf weggelopen.”


Steun van school
De privéschool waar Rachel studeert lijkt volledig achter haar te staan. Schooldirecteur Michael St. Pierre heeft een brief naar de rechter geschreven. In de brief staat onder andere: “Rachel haalt goede cijfers en ze zal niet van school verwijderd worden. Haar ouders hebben de contractuele verplichting om haar schoolgeld te betalen. Rachel is niet in staat om voltijds naar school te gaan en in haar eigen levensonderhoud te voorzien.”


De eis
Wat tot nu toe is gebleken is dat de ouders van de 18 jarige cheerleader nog 5.306 dollar aan achterstallig schoolgeld moeten betalen. Rachel eist niet alleen dat haar ouders al haar schoolgeld betalen maar ook dat ze al haar bijkomende kosten, zoals kosten voor haar levensonderhoud en reiskosten, en de kosten van de rechtszaak betalen.

De Amerikaanse studente heeft niet helemaal haar zin gekregen. De rechter wees haar eis af. Toch is de zaak nog niet aan zijn einde. Volgende maand komt de zaak weer voor de rechter en zal duidelijk worden of Rachel thuis is weggepest of dat zij vrijwillig is vertrokken.


Treurig
De ouders vinden de hele gebeurtenis treurig. Vader Sean geeft een reactie op de zaak: “We houden van haar. Wat nu gebeurt, is verschrikkelijk. Het is hartverscheurend. We willen dat ons kind terug naar huis komt. We zijn helemaal niet moeilijk en toch moeten we voor de rechter verschijnen. Ze wil dat wij haar schoolgeld betalen maar ze wil niet langer meer thuis wonen en aan onze leefregels heeft ze lak. Ze is onze trots en vreugde. De deur staat wijd open. Maar dit is gewoon het vernietigen van ons gezin.”


Bron: AD