739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten bedenken slimme uitvinding voor doven

Vrijdag 29 april 2016 - Gianna

Twee studenten hebben een uitvinding bedacht om doven te laten communiceren met anderen om zich heen. Dit idee gaat een stap verder dan de huidige technologieŽn ťn ze wonnen er zelfs een prijs mee.

Doven communiceren over het algemeen door middel van gebarentaal, maar niet iedereen begrijpt dit. Daarom besloten twee studenten van de Universiteit van Washington hier iets aan te doen. Ze hebben een handschoen ontwikkeld die gebarentaal omzet naar gesproken tekst.

Dankzij de handschoenen zouden alle doven met iedereen kunnen communiceren. De handschoenen bevatten verschillende sensoren die de positie en bewegingen van de handen bijhouden. Bluetooth zorgt er weer voor dat deze signalen naar een computer worden gestuurd. De handbewegingen worden dan aan de juiste woorden gekoppeld. Deze technologie wordt ook wel SignAloud genoemd.

De twee studenten kwamen op dit idee omdat ze de huidige oplossingen om gebarentaal te vertalen naar tekst erg omslachtig vonden. Er bestaan namelijk al technieken als een video of sensoren die de hele arm bedekken. In tegenstelling tot deze huidige technieken zijn de handschoenen compact, licht en dagelijks bruikbaar.

Met dit idee wonnen de studenten een prijs van maar liefst 10.000 dollar. Het idee werd ingezonden bij de Lemelson MIT-werdstrijd en met dit geldbedrag kunnen ze de technologie en de handschoenen zelf verder verbeteren. In de toekomst willen ze het zo ver laten komen dat de handschoenen aan een smartphone gekoppeld kunnen worden.

Bron: rtlz.nl