739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten de straat op voor beter onderwijs

Maandag 19 november 2012 - Merely van der Drift

Dat het in Nederland niet goed gaat met het onderwijs is allang bekend, maar ook in Belgi√ę zijn ze niet tevreden met de manier waarop de studenten les krijgen. Terwijl het aantal studenten sterk stijgt, daalt de kwaliteit van het onderwijs, omdat er te weinig leraren zijn. En wat doe je als je als student het ergens niet mee eens bent? Dan ga je protesteren.

Vandaag, maandag 19 november, gaan de studenten van de KU Leuven massaal op pad om te protesteren tegen het slechte onderwijs in BelgiŽ. Samen met de Brusselse studenten gaan ze onder het motto: “Blaas ons onderwijs niet op!” om zes uur vanavond naar het Letterenhuis. Hier hopen ze de minister te treffen, die vanavond een lezing houdt. De studenten hopen dan ook met hem in debat te kunnen over het probleem.

Ook in Nederland kunnen ze er wat van. Wanneer er iets over het onderwijs in het nieuws komt, wordt er gelijk een protestactie georganiseerd. Nadat er was bekend gemaakt dat er een leenstelsel komt en het gratis OV wordt afgeschaft, kwam de rebel in de gedupeerde student naar boven en werd er weer een actie georganiseerd. Donderdag 15 november reed een groep studenten in drie verhuiswagens richting Den Haag. Onder het motto: “Geen studiefinanciering, geen ministerie.”, wilde ze zogenaamd de ambtenaren weghalen van het ministerie. Volgens de voorzitter van de LSVb zorgt de afschaffing van de studiefinanciering voor minder studenten, dus zijn er ook minder ambtenaren nodig. We kunnen wel raden hoe dit is afgelopen, maar goed dat ze het hebben geprobeerd!

Bron: ††† omroepwest.nl
††††††††††††††† nieuwsblad.be