739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten en hun financiën

Vrijdag 14 oktober 2016 - Gast

Veel studenten klagen over het feit dat zij het lastig hebben op financieel gebied. Dit kan is sommige gevallen natuurlijk waar zijn, maar er zijn ook gevallen waarbij de situatie volledig wordt opgeblazen. Er zijn een aantal manieren om het financiŽle plaatje van jou, als student, te verbeteren en gemakkelijk in kaart te brengen. Wij hopen je voldoende te informeren, zodat je weet waar je allemaal op kunt letten om de financiŽle zaken op orde te krijgen of ervoor dat te zorgen dat het geen financiŽle minicrisis zal gaan worden!

Werken voor je geld

Natuurlijk is het hebben van een baan voor een student in sommige gevallen lastig, want doordeweeks zal er voornamelijk aan school gedacht moeten worden. Daarom moet er op een verstandige manier worden omgesprongen met de beschikbare tijd en dan ook de dagen goed inplannen. Heb je bijvoorbeeld een vrije dag midden in de week? Zorg ervoor dat je de hele dag kan werken en de avonden gebruikt voor de studie.

Bij de zoektocht naar een bijbaan moet je ervoor zorgen dat duidelijk je voorkeuren worden aangegeven. Een uitzendbureau kan bijvoorbeeld helpen om een aansluitende functie te vinden.

Voordelen vanuit de overheid

Naast werken is het ook mogelijk om een zeer goedkope lening bij de overheid af te sluiten. Dit is enkel en alleen voor studenten die op dit moment bezig zijn met een studie, zodat zij rond kunnen komen. Het lenen van geld is natuurlijk niet de optimale manier om alles te bekostigen, maar biedt in veel gevallen wel de ultieme uitkomst.

Naast het lenen van geld hebben studenten die tot schooljaar 2014-2015 zijn begonnen het recht op studiefinanciering. Deze wordt aan de hand van de inkomsten van de ouders/verzorgers bepaald en loopt bij uitwonenden ook nog een stuk meer op. De studie moet binnen 10 jaar worden afgerond om het recht hierop te behouden en als student heb je recht op ťťn jaar uitloop van de studie.

Uitgaven door de maand heen

Heb je een maandelijks aankomen en weet je zeker dat je hier nog een langere tijd aan vast zit? Dan is het in sommige gevallen ook nog aantrekkelijk om een kredietkaart af te sluiten. Aan het eind van de maand zullen dan de uitgaven worden afgetrokken van de rekening, maar zo kan je wel meer uitgaven hebben in de maand ook al is het geld (nog) niet aanwezig.

Zorg ervoor dat je hier wel op een verantwoordelijke manier mee omgaat, want je bent vast niet de eerste die vastzit aan torenhoge schulden. Stel grenzen bij het uitgeven van geld, want geld dat er niet is zal er ook niet komen.