741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten hebben een hoog IQ!

Donderdag 30 januari 2014 - Sanne Hofman

Gisteren werd op BNN weer de jaarlijkse nationale IQ test uitgezonden. Er keken maar liefst 1,7 miljoen mensen naar de uitzending. Die mensen zag hoe Prem Radhakishun, met een score van 116, de test won onder de bekende Nederlanders. Er waren ook studenten aanwezig tijdens de uitzending, zij hadden zelfs een eigen vak.

Zoals elk jaar deden er weer een aantal BN’ers mee aan de nationale IQ test. Zij maakten, samen met speciaal ingerichte vakken voor onder andere ‘blondines’, ‘vuilnismannen’ en ‘studenten’, live de test. Prem kwam als winnaar van de BN’ers naar voor met een score van 116. De gemiddelde score van het vak ‘studenten’ was echter hoger! Zij scoorde een gemiddelde van 118. Dat is zeker niet slecht gedaan.


In het studenten vak zaten twee studenten die als winnaars van de avond werden verkozen. Ze behaalden een IQ score van 137. Heel erg hoog dus.


Wie niet heel erg hoog scoorde deze avond was transgender Kelly van der Veer. Zij deed al een aantal jaar eerder mee aan de test en behaalde toen een score van 77. Dit jaar heeft ze zichzelf wel verbeterd. Ze behaalde nu een IQ score van 79, een hele verbetering. Een leuk weetje hierbij is dat het gemiddelde IQ van een aap 75 is. Kelly behaalde dus een score die ver onder het gemiddelde ligt. Toch is ze zelf niet ontevreden en zegt: “Het is toch iets beter dan vorige keer.”


Bron: AD